Friday 27 April 2012

ŞOCANT: Un tânăr din Miercurea-Ciuc a cerut o pâine în limba română. Vânzătorul Mircea Toma i-a răspuns: Nem Tudom Romano

Un caz absolut șocant a avut loc, ieri, în orașul Miercurea-Ciuc. Trimis de mama lui să cumpere o pâine, tânărul Árpád István, în vârstă de 17 ani, a început să vorbească dintr-odată în limba română cu vânzătoarea de la bufet.
În exclusivitate pentru Academia Cațavencu, martorii ne-au relatat că, după ce a ajuns la tejghea și a scos banii, tânărul a intrat instantaneu într-un episod spasmodic și a început să vorbească într-o limbă pe care ei nu o cunosc. Contactată de reporterii noştri, vânzătoarea Ildikó a părut vădit afectată de episodul traumatizant la care a luat parte, însă a refuzat sa dea vreo declarație, repetând mecanic „Nem tudom, nem tudom!”. Norocul băiatului s-a numit nea Gheorghe, unul dintre cei zece vorbitori de română din oraș, care le-a explicat clienților și vânzătoarei ce dorește adolescentul.
La rândul ei, doamna Árpád s-a declarat oripilată de evenimentul petrecut la bufet. Ea le-a transmis reporterilor că nu înțelege cum a ajuns István în această situație, deoarece el nu a mers niciodată la orele de limba română din școala generală sau din liceu, iar în casa familiei nu există nici măcar o carte de Ion Creangă.
Conform ultimelor informații care ne-au parvenit, tânărul István a fost transportat de urgență la spitalul județean din localitate, unde doctorii au declarat că se află în afara oricărui pericol. Investigațiile lor continuă totuși, deoarece, până în acest moment, nu au descoperit cauza acestui fenomen mai mult decât bizar.

No comments:

Post a Comment